Biografie entusiasta

entusiasta een bateria de samba gespecialiseerd in de batucada-stijl

BlankPerson1

entusiasta bestaat vanaf het jaar 2000. Ooit gestart in Maastricht door Jerry Townsend (met zijn broers). Inmiddels is de groep uitgebreid naar Middelburg en Utrecht. Momenteel bestaat entusiasta in volledige bezetting uit meer dan 30 personen. De groep is opgesplitst in 3 afdelingen: Maastricht Primera, Middelburg Segunda en Utrecht Terceira. Hoe de afdelingen tot stand zijn gekomen kun je lezen in de stukjes van Maastricht, Middelburg en Utrecht.

Maastricht

Primera

Jerry Townsend

BlankPerson5

Ik ben zeer bevangen door het samba-genre, hierdoor kwam al snel, ook met steun vanuit diverse windrichtingen een groep tot stand. Met de gedachten om met andere sambista's enthousiast dit genre muzikaal ten gehore te brengen, het creëren van een eigen identiteit, een uitdaging naar iets nieuws, kwam al snel de naam Entusiasta

ENTHOUSIASME Nederlands

ENTUSIASTA Portugees

Vol met geestdrift, hartstochtelijk en de wil om te leren en het vervolgens te brengen in structuren om met anderen samen te musiceren en muzikaal te communiceren.

Met een boodschap naar iedereen "waar een wil is, is een weg,' doe wat je leuk vind, accepteer je naaste en open een weg naar elkaar.

Binnen entusiasta gaat men, muzikaal het typisch traditioneel samba-genre in het achterhoofd houdend, graag de uitstap aan naar een improviserend vermogen. Je begeeft je in een muzikale dimensie waarbij op de golf van het ritme op elkaar gereageerd wordt. Uitwisseling van muzikale kennis van het soort genre muziek, met collega's van andere bands en het doen van instromen van nieuwe muzikale ideeën vormt entusiasta.

Middelburg

Segunda

Rob Townsend

BlankPerson7

Uit noodzaak geboren, zo kan ik het wel noemen!

Besmet door het samba-virus heb ik entusiasta van onderaan meegemaakt. Het deed mij veel verdriet om te stoppen met samba.

In Maastricht speelde ik op de surdo 24; een instrument waar ik mij heel erg thuis op voelde. Ik wilde vanaf het begin op het grootste samba-instrument spelen. Het instrument waar ik het eerst op verliefd was: de surdo 24.

Al pratende met Jerry over mijn beslissing om te gaan verhuizen en dat mijn samba activiteiten minder zouden worden, kwam het idee om in Middelburg met een afdeling te beginnen. Dat zou wel betekenen dat ik repinique zou moeten gaan spelen en voor de groep zou moeten staan. Ik met vrijwel nul percussie-ervaring zou de groep in Middelburg moeten gaan leiden. Maar ik vond het wel een hele uitdaging en ik had wel muzikale ervaringen (blaasinstrument gespeeld, kennis van notenschrift).

In Middelburg hebben we langzaam gewerkt aan de opbouw van een afdeling, regelmatig repeteren, mezelf verschillende instrumenten aangeleerd en dit alles met behulp van Maastricht. En zo is (entusiasta) Segunda ontstaan. Zoals ik in het begin schreef: Uit noodzaak geboren. Maar ik ben blij dat ik deze stap heb aangedurfd en ik geniet er telkens met volle teugen van. Het samba-gebeuren is nu onderdeel van me geworden en zal het wel altijd blijven.

Utrecht

Terceira

-

BlankPerson8

Terceira begin 2009 mede opgericht door Eddy.

Eddy kwam in 2002 bij entusiasta met Afrikaanse percussie-ervaring en wilde de fantastische muziek van entusiasta leren spelen (aldus Eddy)

Eddy speelde in Maastricht bij Primera op de timba, maar ook af en toe op de surdo, de reco-reco, de cuica en de tamborim.

In 2008 verhuisde Eddy naar Utrecht.

Omdat Eddy bij entusiasta samba muziek wilde blijven spelen werd Terceira opgericht!!!

Begin 2009 begonnen met 4 sambista’s inmiddels gegroeid tot 14 wel sambista’s.

Meedoen?

Entusiasta heeft altijd plek voor nieuwe leden

 

Wil je ook een knallend optreden neerzetten?

photo1064920090502Kom meespelen op een van onze repetitie avonden. Je krijgt dan les van Jerry, Rob of Eddy. Ontdek of onze band iets voor jou is. Meld je aan bij Jerry, Rob, of Shirley of stuur een mail.

Primera uit Maastrcht, Segunda uit Middelburg, Terceira uit Utrecht vormen samen de band

Entusiasta

Voor meer informatie: info@entusiasta.nl

Jerry 06-10925115 Primera (Maastricht) Rob 06-24265372 Segunda (Middelburg) Shirley 06-52381614 Terceira (Utrecht)

Gastenboek

 

HtAHM van den Elsen schrijft:

beste mensen van Entusiasta.

Ik was met koningsdag in de stad.

al lopend  hoorde ik in de verte de muziek

en trok me erheen.

wat een optreden

ik heb van het begin tot het einde geluisterd.

Er was geen moment dat het saai was

Telkens weer vele verrassende elementen van muziek en samenwerking

Niet te bevatten. en dan niet te vergeten de lachende enthousiaste leden

dansend bewegend. Het leven stroomt door je heen.

wat was dit geweldig

BEDANKT VOOR DIT MOOIE MOMENT.

mijn grote complimenten

geweldig.